(Farfalle con i brccoli)
Hozzávalók:
25dkg penne
50dkg rózsáira szedett, falatokra vágott brokkoli
1evőkanál szárított szerecsendió-virág
1-2 evőkanál vaj
7 és fél deka csíkokra vágott füstölt szalonna
10 dkg mascarpone
1és fél deci tejszín
6 dkg frissen reszelt parmezán
Só
Frissen őrölt bors
Elkészítés:
a tészta enyhén sós főzővízét teszem fel forrni, mert amíg melegszik,
kényelmesen előkészíthetem a brokkoli főzővizét is.
Ehhez
vizet engedek egy olyan fazékba, amelyhez saját szűrőbetét tartozik, majd a
vízbe beledobom a szárított szerecsendió-virágot. Nagy lángon felforralom, és
amikor lobog beleengedem a szűrőbetétbe tett brokkolit. A zöldség pár perc
alatt puhára fő, de ezalatt is haladok tovább. Az időközben felforrt
tészta-főzővízbe beleszórom a pennét, és a főzővekkeren beállítok annyi időt,
amennyi a tészta csomagolására van írva. Egy perccel sem többet, mert akkor
túlságosan megpuhul. Amíg a brokkoli és a tészta megfő, „összedobom „ a
mártást.
Előkeresek
egy közepes méretű, mély serpenyőt, aztán kevergetve pörcösre pirítom benne a
vajon a szalonnacsíkokat. Amikor már isteni az illatuk, és a színűk aranybarna,
hozzájuk adom a mascarponét, a tejszínt és 4 dekányit a reszelt parmezánból.
Utána az egészet kevergetve összefőzöm. Ha a sajt felolvadt, megsózom,
megborsozom a mártást, és jöhet a tésztavacsora összeállítása.
A
szalonnás - mascarponés mártáshoz hozzákeverem a lecsöpögtetett brokkolit és a
leszűrt pennét. A brokkolis penne tetejére végül ráhintek 2 deka reszelt
parmezánt, és tálalok.
|