
(Spaghetti al limone e rosmarino)
Hozzvalk :
320 g spagetti
1 ek. vaj
1 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt hja
½ citrom leve
1 gacska rozmaring
0,5 dl szraz fehrbor
s
frissen rlt bors
Elkszts:
A rozmaringot felaprtom, s a vajban a kssel kiss sztnyomott fokhagymagerezddel egytt 1-2 percig pirtom. Felntm a fehrborral, majd amikor az alkohol elprolog, szom, majd hozzadom a citromlevet s a reszelt citromhjat, s az egszet nagy lngon mg nhny msodpercig fzm. A tsztt ezalatt ss vzben kifzm, „al dente” leszrm, sszekeverem a rozmaringos-citromos vajjal, s azonnal szervrozom. Tlalsnl mindenki sajt zlse szerint borsozza (de ez esetben ne takarkoskodjunk a frissen rlt borssal; nagyon jt tesz a tszta amgy is friss zvilgnak).
|