
(Farfalle alla panna con salmone)
Farfalle tszta 400g
Lazac norvg fstlt 180g
Olivaolaj, vaj
Vrshagyma 1db, kevs fokhagyma
Tejszn 500ml
Pici fehrbor v. Konyak
Petrezselyem
Paradicsom 2db
Parmezn
Bors
Egy serpenyben olivaolajon s kevs vajon megpirtjuk az aprra vgott hagymt.
Amint a hagyma aranybarna, hozzadjuk az aprra vgott lazacot, 2 percig nagy tzn stjk.
Kzben a tsztt ss vzben mefzzk.
Kis fehrbort ntnk a lazacra, fzzk mg elprolog.
Hozzadjuk az aprra vgott paradicsomot, borsot, s fzzk kb 10 percig, majd hozzadjuk a tejsznt s a petrezselymet.
A tejszines lazachoz ntjk a tsztt, kis parmeznt szrunk r s sszekeverve pirtjuk 1 percig.
|