(Farfalle alla panna con salmone)
Farfalle tészta 400g
Lazac norvég füstölt 180g
Olivaolaj, vaj
Vöröshagyma 1db, kevés fokhagyma
Tejszín 500ml
Pici fehérbor v. Konyak
Petrezselyem
Paradicsom 2db
Parmezán
Bors
Egy serpenyőben olivaolajon és kevés vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Amint a hagyma aranybarna, hozzáadjuk az apróra vágott lazacot, 2 percig nagy tűzön sütjük.
Közben a tésztát sós vízben mefőzzük.
Kis fehérbort öntünk a lazacra, főzzük míg elpárolog.
Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, borsot, és főzzük kb 10 percig, majd hozzáadjuk a tejszínt és a petrezselymet.
A tejszines lazachoz öntjük a tésztát, kis parmezánt szórunk rá és összekeverve pirítjuk 1 percig.
|